Chocoladetaart met blauwe bessen
Chocoladetaart met blauwe bessen
Voor 6 personen |
500 gram blauwe bessen |
1/2 dl sinaasappellikeur |
1 eetlepel gehakte munt (vers of diepvries) |
175 gram boter |
175 gram suiker |
3 eieren |
3 eetlepels melk |
150 gram zelfrijzend bakmeel |
1 theelepel bakpoeder |
40 gram cacaopoeder |
250 gram mascarpone |
1 dl volle yoghurt |
2 limoenen |
Poedersuiker |
Hoge (magnetron- of glazen) ovenschaal 18 cm |
Meng de blauwe bessen met sinaasappellikeur en gehakte munt en zet ze apart. Vet de ovenschaal in en leg op de bodem een stukje vetvrij bakpapier. Smelt de boter licht (magnetron, 800 watt, 1/2 minuut). Klop de boter en de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop de eieren erdoor. Spatel zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en vorm er een glad beslag van. Schep dit in de vorm en bak de taart in de magnetron, onafgedekt, 800 watt, 8 minuten. Laat de vorm 5 minuten staan en keer de taart op een rooster. Klop intussen de mascarpone los met de yoghurt. Boen de limoenen schoon onder heet water. Rasp van 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten. Meng sap en rasp door de mascarpone. Snijd de taart 2 of 3 maal overlangs doormidden. Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met het mascarponemengsel. Verdeel de blauwe bessen erover. Stapel de lagen en bestuif de bovenkant en zijkant met poedersuiker.
Variatietips:
- Deze taart kan ook in het midden van een oven van 180 °C in 35-40 minuten worden gebakken.
- De blauwe bessen-mascarponevulling is ook geschikt voor laagjes in een (kant en klaar) vanillecake.