Blauwe bessentompouce

Blauwe bessentompouce

Voor 5 personen
500 gram blauwe bessen
10 plakjes diepvries bladerdeeg
1 eiwit
Poedersuiker
5 dl slagroom
1 zakje slagroomversteviger
2 zakjes vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeegplakjes even ontdooien en leg ze daarna op een met bakpapier beklede of licht ingevette bakplaat. Prik het deeg op enkele plaatsen in met een vork. Bak het deeg in het midden van de oven in ongeveer 7 minuten goudbruin (kijk tussendoor even of het niet te bruin wordt). Klop het eiwit los met 1 eetlepel lauw water. Bestrijk de gebakken deeglapjes ermee en zet ze nog 2 minuten in de oven. Stuif poedersuiker over het deeg en laat dit in de oven licht smelten zodat het deeg glanst. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen. Klop de slagroom met slagroomversteviger en vanillesuiker lobbig. Bestrijk 5 deegplakjes met 3/4 deel van de slagroom. Verdeel daarover 3/4 deel van de blauwe bessen. Leg daarop plakken bladerdeeg met daarop de rest van de slagroom en blauwe bessen. Bestrooi de tompouces met poedersuiker.

Variatietips:

  • Bladerdeeg kan worden vervangen door filodeeg.
  • Dit gebak is snel klaar als er wafels worden gebruikt.
Blauwe bessentompouce